Distributieriem vervangen

Vervang je distributieriem op tijd wacht niet tot de distributieriem kapot gaat, voorkomen is beter dan genezen.

Distributieriem vernieuwen

Bij het hebben van een auto hoort het onderhouden ervan er ook bij. Je distributieriem vernieuwen is zo’n onderhoudsreparatie wachten tot deze kapot gaat is nooit een goed idee. Vervangen/vernieuwen doe je dan ook om te voorkomen dat de distributieriem knapt, want als dit gebeurd ben je verder van huis en heb je niet de mogelijkheid om naar huis te rijden. Wanneer je distrubutieriem kapot gaat, zorgt dit voor ernstige motorschade. Kortom: onderhouden dus en eventueel tijdig de distributieriem vernieuwen! Bij Mathijs Blom Autoservice zit je hiervoor goed en kan je met een gerust hart blijven rijden.
Auto-eigenaren kijken vaak op tegen het vernieuwen van de distributieriem, omdat dit simpelweg kosten met zich meebrengt. Het vervangen/vernieuwen van een distributieriem is een flinke klus. Logisch ook wel als je bedenkt dat de riem welgebouwd is waardoor er veel tijdelijk gedemonteerd moet worden. Tip: vaak drijft de distributieriem ook de waterpomp aan en is het dus handig om deze ook mee te laten vervangen!

autoservice technicus wisselt distributieriem van auto

0487 51 50 25

Nijverheidsweg 8J 6651KS Druten

Motor

Wanneer moet ik mijn distributieriem vernieuwen?

Over het algemeen hebben distributieriemen een levensduur van tussen de 60.000 en 120.000 kilometer (ook schrijft de fabrikant van je auto vaak een x aantal jaren voor). Houd dit dus goed bij en zorg dat je op tijd bent met het vernieuwen van je distributieriem en wacht niet tot de distributieriem kapot gaat . Ook goed om te weten: sommige auto’s hebben geen distributieriem, maar een ketting dit betekent dat deze alleen onderhoud nodig heeft en geen vervanging! Twijfel je of het tijd is om je distributieriem te vernieuwen? Kom dan gerust vrijblijvend langs. Vanuit hier kunnen we je adviseren en een plan maken. Wij hameren er altijd op de mensen de distributieriem niet vergeten, want zoals gezegd: voorkomen is beter dan genezen! Wacht niet tot de distributieriem kapot gaat, maar vernieuw op tijd.

Enthousiaste klanten

Lieke Kersten
Lieke Kersten
2022-06-25
Mathijs zorgt al een paar jaar voor de reparaties en APK van mijn auto. Dit gebeurt altijd vriendelijk, snel, netjes en eerlijk. Heel fijn als je zelf echt níks weet van auto's en je dus niet anders kan dan vertrouwen op het oordeel van de specialist. Mathijs zorgt heel goed voor mijn autootje en staat altijd klaar als ik een vraag heb (als ik bijvoorbeeld denk dat mijn ruitenwisser stuk is en blijkt dat er alleen een schroefje aangedraaid moet worden 🤭) Super tevreden 👍🏻
Ans Van Tongeren
Ans Van Tongeren
2022-04-19
superservice.helemaal tevreden
girschwin
girschwin
2022-03-01
Zeer vakbekwaam, vriendelijke en eerlijk.
Chantal Van Der Wielen
Chantal Van Der Wielen
2021-12-22
Al meerdere keren geholpen door Mathijs Goede en snelle service. Kreeg de auto super netjes terug 🙂
Niek De Koning
Niek De Koning
2021-09-11
Geweldige service! Zeker een aanrader!
Mark van Kampen
Mark van Kampen
2021-08-29
Super service, vriendelijk, doet wat hij zegt, levert auto perfect af na reparatie.

Vrijblijvend kennismaken met Mathijs Blom Autoservice?

Vul onderstaand formulier in en we nemen vrijblijvend contact met je op.